Acai palmájának kicsi, lila bogyója általában az Amazonas régió elárasztott és mocsaras területein nő. Az évente kétszer betakarított fekete csillogó bogyók a tápanyagok kincse, melyek sok ásványi anyagot tartalmaznak. Az Acai először Rio De Janeiróban vált népszerűvé, mivel a város híres szörfölői és egészségtudatos polgárai előszeretettel fogyasztják. A brazil jiu jitsu harcosok jobb állóképesség fokozására kezdték el fogyasztani. Nem sokkal ezután az Acai az egész világon elterjedt, főleg olyan hírességek által, akik az Acait a kis „titkuknak” nevezték.
Lehetséges jótékony hatásai:
Fogyás elősegítése
Koleszterinszint egyensúlya
Egészséges bőr
Szív egészsége
Agyműködés fokozása
Növénytani Megnevezése:
Euterpe Precatoria
Összetevők:
100% bio Acai gyümölcspép por (héj és mag nélküli)
Ajánlott napi adag:
Napi 2-3g. Fogyasztás előtt kérjük konzultáljon kezelőorvosával.
RECEPTEK:
Acai tál
Vegán gumimacik szuperélelmiszerekkel
Tárolás:
Hűvös, száraz helyen, és erős, közvetlen napfénytől távol tárolandó.
Származási hely:
Bolívia / Brazília
Tápérték (100g adagban):
Energia |
1925/468 kJ/kcal |
Zsír |
34 g |
- telített |
8.1 g |
- egyszeresen telítettlen |
20 g |
- többszörösen telítettlen |
4.8 g |
Szénhidrát |
12 g |
Cukor |
0.1 g |
Rostanyag |
40 g |
Fehérje |
7.8 g |
Só |
0.02 g |