A bio kurkuma javíthatja a szív egészségét, és megelőzheti vagy gyógyíthatja az Alzheimer-kórt és a rákot, valamint erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Segíthet javítani a depresszió és az ízületi gyulladás tüneteit is. Add hozzá kedvenc turmixodhoz vagy próbáld ki kedvenc receptjeinket!
A kurkuma Indiából származó trópusi növény, felhasználása 4000 éves múltra tekint vissza.
A kurkuma aktív összetevője, amely élénk narancssárga színt és csodálatos egészségügyi előnyöket kölcsönöz, a kurkumin. A kurkuminnal végzett számos tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a kurkuma hatékonyan küzd a különböző szervek gyulladásai ellen, csökkenti a szorongásos és depressziós tüneteket, csökkenti a koleszterin- és trigliceridszintet, támogatja a bélmozgást és az emésztést, segít javítani a rheumatoid arthritis (ízületi gyulladás) állapotát és még a rák terjedését is lassítja, valamint a kemoterápia negatív hatásait is csökkenti.
A legmagasabb minőségű bio kurkumaporunkat különféle ételekhez és italokhoz használható. Fogyasztási tipp: fekete borssal való használata kb. 2000%-kal növeli a kurkumin felszívódását.
Lehetséges jótékony hatásai:
Gyulladásgátló
Koleszterinszint egyensúlya
Szív egészségének megőrzése
Agyfunkciók fokozása
Egészséges bőr
Növénytani megnevezése: Curcuma longa
Összetevők: 100% Bio Kurkuma
Ajánlott napi adag és elkészítés: 1 teáskanál / nap. Fogyasztás előtt kérjük konzultálj kezelőorvosoddal.
RECEPTEK: Kurkumás humusz
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, és erős, közvetlen napfénytől távol tárolandó
Származási hely: India
TÁPÉRTÉK (100g adagban):
Energia |
1481 / 354 kJ/kcal |
Zsír |
9.88 g |
ebből telített zsírsavak |
3.12 g |
Szénhidrát |
64.93 g |
ebből cukor |
3.21 g |
Rost |
21.10 g |
Fehérje |
7.83 g |
Só |
0.038 g |